Bagaimana Mengekalkan Cahaya Jalan Suria Pada Musim Panas?

Apabila suhu tinggi terus meningkat pada musim panas, beban elektrik juga menyebabkan tempoh puncak pembaikan dalam semua lapisan masyarakat. Lampu jalan solar tidak terkecuali. Beban elektrik dan pemusnahan semulajadi ribut petir akan menyebabkan masalah lampu jalan. Oleh itu, dalam industri lampu jalan, kerja-kerja penyelenggaraan musim panas mesti dilakukan untuk memastikan operasi biasa lampu jalan solar. Jadi, Bagaimana untuk mengekalkan cahaya jalan matahari pada musim panas? Jalan Pintar memberikan jawapan:

solar street light

1. Cuaca

Terdapat banyak negara-negara muson subtropika, cuaca konvensional sering berlaku pada musim panas. Hujan, ribut petir dan taufan sering berlaku. Adalah menjadi cabaran bagi mereka yang mempunyai ketinggian yang lebih tinggi dan yayasan yang agak lemah. Terdapat peristiwa buruk yang kerap berlaku seperti melonggarkan panel bateri cahaya jalan suria, jatuh dari kepala lampu jalan suria, dan mencondongkan tiang cahaya. Ini bukan sahaja menjejaskan kerja pencahayaan biasa, tetapi juga menyebabkan risiko keselamatan yang besar kepada pejalan kaki dan kenderaan di kawasan padat penduduk.

 

Pemeriksaan prestasi keselamatan dan penyelenggaraan dan kerja-kerja pembaikan lampu jalan solar perlu disiapkan terlebih dahulu supaya peristiwa buruk di atas dapat dielakkan. Semak keadaan keseluruhan cahaya jalan suria untuk melihat sama ada terdapat kelonggaran dalam panel dan kepala lampu jalan suria, lihat sama ada lampu jalan suria dimiringkan, dan jika bolt teguh. Sekiranya terdapat keadaan sedemikian, ia perlu dikeluarkan dengan segera untuk mengelakkan kemalangan.

 

2. Suhu Tinggi

Pada musim panas, apabila suhu meningkat dengan ketara, keadaan simpanan tenaga bateri litium juga akan terjejas. Terutamanya selepas pendedahan matahari, jika terdapat ribut petir, ia memerlukan pemeriksaan dan penyelenggaraan yang kerap. Sekiranya kapasiti tidak memenuhi keperluan bateri litium penggantian tepat pada masanya, supaya tidak menjejaskan kerja biasa lampu jalan solar.

 

Sebagai komponen utama cahaya jalan suria, pengawal mesti memeriksa prestasi kalis airnya. Buka pintu bawah cahaya lampu suria dan lepaskan pengawal lampu jalan surya. Periksa sama ada sendi itu mempunyai pita, hubungan yang lemah, rembesan, dan sebagainya. Sekali masalah di atas didapati, langkah-langkah yang sepatutnya dibuat segera untuk pembetulan dan bahaya keselamatan yang berpotensi harus dihapuskan secepat mungkin. Hujan musim panas mencukupi, walaupun di bawah keadaan biasa, hujan tidak akan masuk ke bahagian dalam tiang, tetapi cuaca suhu tinggi akan menguap ke dalam wap air sebagai litar pintas, pada musim hujan, banyak perhatian harus dibayar, air terlalu dalam Akan ada beberapa keadaan khas, jadi perlu mengambil tindakan pencegahan.

 

3.Trees

Pada masa kini, banyak negara memberi perhatian lebih kepada projek penghijauan. Akibatnya, banyak projek lampu jalan suria akan mengikuti projek penghijauan. Walau bagaimanapun, dalam ribut petir musim panas, pokok-pokok berhampiran lampu jalan solar dengan mudah boleh ditiup angin, kerosakan, atau kerosakan langsung ke lampu jalan suria. Oleh itu, pokok-pokok di sekeliling lampu jalan solar perlu dipelihara secara teratur, terutamanya semasa musim apabila tumbuhan musim panas menjadi liar. Ia tidak bernilai lilin, dan memastikan pertumbuhan pokok yang stabil boleh mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh lampu jalan suria akibat pembuangan pokok.

 

Di atas adalah mengenai kaedah penyelenggaraan pencahayaan musim panas solar yang diperkenalkan, seperti kata pepatah, mengambil langkah-langkah pencegahan, walaupun sistem lampu jalan suria sedang menjalani pemeriksaan kualiti yang ketat sebelum meninggalkan kilang, tetapi kerja jangka panjang pasti akan membawa kepada beberapa yang tidak dijangka Keadaan Kejadian, perubahan suhu, kesan cuaca, dan kerosakan buatan manusia juga akan meningkatkan kadar kegagalan. Oleh itu, kerja penyelenggaraan dapat memastikan penggunaan lampu jalan jangka panjang.

 

solar street light