Komunikasi Antarabangsa-Jalan Pintar & Kerajaan Myanmar Bersama Berkomunikasi Teknologi Aplikasi PV

Baru-baru ini, di bawah sokongan Kerajaan Rakyat Wilayah Yunnan dan Jabatan Perdagangan Wilayah Yunnan, Persatuan Industri Tenaga Hijau Yunnan dan Jabatan Penyelidikan dan Inovasi (DRI) Kementerian Pendidikan Myanmar mengadakan seminar latihan mengenai PV teknologi yang berjaya di Yangon, bertujuan untuk mengukuhkan pertukaran teknologi aplikasi PV antara China dan Myanmar, dan mewujudkan peluang yang baik untuk peningkatan teknologi PV di kedua-dua negara.

Lampu Jalan Pintar Pintar Pintar mewakili produk aplikasi PV yang paling maju dalam industri ini, dijemput menghadiri persidangan untuk berkongsi pengetahuan teknikal yang berkaitan dengan pegawai dan ulama dari Kementerian Sains dan Teknologi (TERKINI), Kementerian Tenaga Elektrik (MOEP ), Kementerian Tenaga (MOE), Kementerian Pertanian dan Pengairan (MOLI), Jabatan Pembangunan Luar Bandar, Universiti Pertanian Yezin (YAU), Universiti Teknologi Mandalay (MTU), dan lain-lain.

road smart (1)

Pada mesyuarat itu, ketua Kementerian Pendidikan (KPM) Myanmar membuat ucapan penting untuk pembukaan latihan. Beliau berkata China dan Myanmar sebagai jiran yang mesra dikaitkan dengan gunung dan sungai, dan persahabatan tradisional antara kedua negara kita mempunyai sejarah yang panjang. Myanmar mempunyai jangka panjang cahaya matahari dan sumber cahaya yang mencukupi. Penggunaan tenaga ringan yang paling efisien akan menyelesaikan krisis kekurangan tenaga di Myanmar. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kerajaan Myanmar telah menyediakan sokongan dan sokongan yang besar untuk mempercepatkan pembangunan teknologi PV, dan secara berterusan mengadakan persidangan industri untuk membincangkan dan mempelajari perkembangan terkini teknologi aplikasi PV. Orang yang bertanggungjawab terhadap Persatuan Industri Tenaga Hijau Yunnan berkata bahawa China sangat menyokong pembangunan tenaga hijau dan menyatukan persahabatan yang mendalam dengan Myanmar. Diharapkan kedua-dua negara akan bekerjasama antara satu sama lain dalam industri tenaga baru dan menyumbang kepada perlindungan alam sekitar global.

road smart (2)

road smart (3)

road smart (5)

Semasa persidangan itu, Yin Zhenkun, Pengarah Teknikal Jalan Pintar, bercakap mengenai trend pembangunan lampu PV. Beliau berkata pencahayaan PV menyediakan penyelesaian pencahayaan yang murah dan mampan, dan membawa dunia kaedah pencahayaan yang sangat cekap dan mesra alam. Lampu jalan solar yang baik akan menjadi penyepaduan 7 disiplin, hanya sebuah syarikat yang berkuasa yang boleh menjadikannya sempurna. Road Smart akan menyediakan produk yang paling profesional dan berkelayakan untuk negara-negara di sepanjang "Belt dan Jalan". Selain itu, beliau juga berkongsi perkembangan teknologi LED, teknologi bateri lithium dan teknologi PV. Beliau membuat kesimpulan bahawa kemajuan ketiga-tiga teknologi ini mempromosikan pembangunan lampu jalan suria, dan Jalan Pintar akan sentiasa menerapkan teknologi terkini untuk lampu jalan solar untuk menyediakan produk-produk pelanggan yang sangat baik.

road smart (1)

Di samping itu, Missy Liu, ketua pasukan jabatan perdagangan luar negeri Road Smart, menganalisis kelebihan lampu jalan solar pintar. Beliau menegaskan bahawa kecerdasan lampu jalan solar adalah trend masa depan, dan lampu Jalan Suria Road Smart telah mencapai banyak penemuan teknologi yang signifikan dalam aspek ini, dengan memberikan lampu-lampu "Kebijaksanaan" ini seperti Internet Perkara, fungsi hiburan, teknologi pengawasan . Semasa latihan, sambutan yang sangat baik, pasukan Road Smart memperoleh pujian sebulat suara untuk kepraktisan kandungan latihan. Perlu menyebutkan bahawa Persatuan Industri Tenaga Hijau Yunnan bekerjasama dengan Jalan Pintar dan menyumbang 6 lampu jalan solar ke Universiti Teknologi Maklumat di Yangon. Ketua Kementerian Pendidikan (MOE) Myanmar mengucapkan terima kasih kepada Persatuan Industri Tenaga Hijau Yunnan dan Jalan Pintar.

road smart (7)

road smart (8)

Selepas persidangan itu, ketua Persatuan Industri Tenaga Hijau Yunnan dan kakitangan Jalan Pintar melawat dua projek lampu jalan solar yang dijalankan oleh Road Smart. Kesan pencahayaan kedua-dua projek itu telah diiktiraf sebulat suara oleh semua peserta. Selain itu, ketua projek tempatan berkata lampu jalan surya ini juga sangat dihargai oleh kerajaan tempatan dan rakyat, yang sangat memudahkan perjalanan rakyat pada waktu malam dan meningkatkan kualiti hidup mereka. Pengarah Teknikal Jalan Pintar Yin Zhenkun juga memperkenalkan produk kepada orang-orang yang hadir, menganalisis mod kerja lampu jalan suria, dan menegaskan bahawa promosi dan penggunaan Lampu Jalan Suria Jalan Pintar di Myanmar akan membantu memenuhi keperluan penduduk tempatan. pada waktu malam dan membawa keselesaan kepada kehidupan mereka.

road smart (9)

road smart (10)

Komunikasi kali ini memperdalam persahabatan antara China dan Myanmar dan memperkuat kesepakatan dua negara mengenai perlindungan aplikasi tenaga baru. Jalan Pintar akan terus mengadakan latihan dan pertukaran aktiviti di pelbagai negara, untuk menyalakan jalan dengan kebijaksanaan dan menyebarkan "kebijaksanaan" di seluruh dunia.