Apakah Standard Untuk Lampu Jalan Suria?

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, dengan negara-negara yang berbeza menyokong industri perlindungan alam sekitar, pembangunan industri lampu jalan solar semakin pantas dan lebih cepat. Seiring dengan perkembangan ini, semakin banyak lampu jalan suria berada di pasaran, tetapi banyak masalah akan datang, pencahayaan yang tidak sekata dan pengedaran cahaya yang tidak munasabah.

Mengapa? Kerana industri tidak mempunyai standard. Dari sudut pandang pengguna, kerana tidak mengetahui teknologi pencahayaan jalan surya, hanya pemahaman ringkas tentang konfigurasi arus perdana mudah seperti: watt panel solar, kapasiti bateri dan kuantiti cip yang diketuai. Oleh itu, parameter yang tidak munasabah ini hanya boleh digunakan sebagai standard pemilihan. Pilihan pengguna menentukan pilihan pengeluar. Kerana industri tidak mempunyai piawaian, pengguna tidak memahami pasaran, dan banyak pengeluar yang tidak bertanggungjawab merebut kelemahan pasaran dan menggunakan bahan dan aksesori yang rendah, sehingga menyebabkan kekeliruan dalam industri. Jadi apakah standard lampu jalan solar?

Selepas berfikir mendalam, Road Smart akhirnya mendapat jawapan: Pengguna tidak membeli parameter, bukan konfigurasi, bukan kuasa, apa pembelian akhir uaser adalah cahaya. Jalan Pintar kembali ke keperluan asas pengguna, mengkaji keperluan pengguna yang sebenar, merangka piawai kualiti x untuk merumuskan, memulakan "Rs standard", untuk menguji cahaya jalan suria dengan jumlah sinaran cahaya dan kualiti cahaya.

Jumlah sinaran cahaya

Jalan Pintar mencari dan mentakrifkan istilah yang dapat mengukur keupayaan bercahaya cahaya jalan surya: jumlah cahaya yang dipancarkan oleh lampu jalan surya setiap malam, dan unit tersebut diwakili oleh "lmh".

solar street lighting

Di samping itu, terdapat juga keperluan cahaya untuk menjadi kualiti cahaya. Kualiti ini termasuk jenis cahaya, keseragaman, suhu warna dan hujung jari.

Jenis cahaya - bentuk cahaya di atas tanah

Kadar penukaran fotoelektrik amat terhad, jadi cahaya sangat berharga untuk cahaya jalan matahari. Untuk memaksimumkan penggunaan cahaya, Road Smart telah mengkaji cara penggunaan cahaya yang munasabah, mengurangkan pembaziran cahaya luar. Kanta yang dipatenkan akhirnya berkembang, untuk melakukan pengedaran cahaya sekunder pada cahaya. untuk membuat cahaya selari dengan jalan dan meningkatkan penggunaan cahaya.

solar street lighting.jpg

solar street lighting

solar street lighting


Keseragaman - Perbezaan paling terang dan paling gelap dalam nilai cahaya di jalan

Jalan pintar membandingkan pencahayaan jalan suria biasa dan pencahayaan Jalan Suria Jalan Pintar, mendapatkan data di bawah: lampu jalan biasa 60 watt sumber cahaya, pusat pencahayaan 32lux, 7 meter pencahayaan 5lux, 10 meter pencahayaan 0lux.

solar street lighting

solar street lighting

Jalan Pintar 30W pintar lampu jalan solar, pusat pencahayaan 30lux, 7 meter pencahayaan 14lux, 10 meter pencahayaan 7lux, pencahayaan 15meters 3.

solar street lighting

solar street lighting

solar street lighting

Melalui perbandingan, lampu Jalan Pintar solar pintar jalan raya lebih baik daripada lampu jalan suria biasa dari segi kesamaan. Jalan Pintar mengambil banyak usaha dalam keseragaman produk, membangunkan beberapa paten, memperuntukkan secara rasional cahaya, menyelesaikan masalah seperti rasuk pekat dan titik gelap yang jelas, dan mencapai kesan kawasan penyinaran yang lebih besar dan pencahayaan yang lebih seragam. Di samping itu, melalui perbandingan data, lampu jalan pintar solar Smart Road juga jauh lebih besar daripada lampu jalan biasa di kawasan pencahayaan, dan sangat kelihatan pada waktu malam, menyediakan persekitaran pencahayaan yang lebih baik untuk pejalan kaki.

Suhu warna - warna cahaya yang dirasakan oleh mata manusia

Suhu warna sumber cahaya adalah berbeza, dan warna cahaya juga berbeza. Cahaya dengan suhu warna rendah kekuningan, kami memanggilnya warna-warna hangat. Dari segi emosi, warna hangat memberi perasaan yang hangat kepada orang. Dalam peranan, cahaya kuning adalah baik dalam kabus. Lampu suhu warna yang tinggi adalah cahaya putih, dalam emosi, dalam warna sejuk memberikan rasa visual yang sejuk, pada hakikatnya, cahaya warna putih yang tinggi untuk lampu jalan mempunyai kesan visual perantaraan, penglihatan yang baik, lebih cerah daripada cahaya kuning suhu yang rendah. Walau bagaimanapun, jika suhu warna terlalu tinggi atau terlalu rendah, orang akan berasa tidak selesa. Dalam persekitaran yang berbeza, suhu warna mempunyai makna yang berbeza dari segi emosi dan fungsi. Pintu Pintar bukan sahaja mengekalkan suhu warna yang sesuai, tetapi juga perlu menyesuaikan diri dengan persekitaran yang berbeza.

solar street lighting

Ra - sejauh mana sumber cahaya mengembalikan warna objek

Semakin tinggi tanda, semakin kuat pengurangan cahaya, tetapi semakin rendah kecerahan. Secara eksplisit bermakna tidak rasional, ia akan menyebabkan persekitaran cahaya yang kurang mencipta, dan sebaliknya. Jalan lampu jalan solar pintar disyorkan untuk mengambil kompromi, Ra≥70.

solar street lighting

Silau - Keamatan cahaya yang dirasakan oleh mata manusia

Glare akan menyebabkan keletihan visual, ia akan mempunyai kesan tertentu pada mata dan menyebabkan ketidakselesaan mata, silau boleh menyebabkan bahaya semasa memandu atau sukan luaran. Oleh itu, tiada silau dan anti silau adalah standard kualiti cahaya. Jalan Pintar mengejar matlamat utama kualiti cahaya - untuk menjadikan mata lebih selesa. Dalam pembangunan produk lampu jalan suria, ia juga memberi perhatian kepada anti-silau dan membolehkan pengguna mempunyai persekitaran cahaya yang lebih baik.

solar street lighting

Road Smart "Rs standard" menguji cahaya jalan matahari berdasarkan jumlah radiasi cahaya dan kualiti cahaya. Pembangunan industri memerlukan piawaian, piawaian untuk mengawal selia industri, industri boleh bergerak ke arah arah penyeragaman dan penyeragaman. Jalan Pintar dalam industri pencahayaan jalan suria dengan teliti berpegang teguh kepada "lampu jalan yang dipimpin oleh cahaya pintar" untuk misi korporat, komited untuk menyimpan dan memulihkan matahari, supaya lampu jalan semakin dekat dengan kesan cahaya matahari. Pada masa ini, lampu jalan Suria Road Smart telah menyala lebih daripada 120 buah negara. Pada masa akan datang, Jalan Pintar akan meneruskan usahanya untuk membawa lebih banyak cahaya ke bandar-bandar, akan memimpin industri pencahayaan suria untuk maju ke arah standardisasi pintar, menggalakkan pembangunan tenaga hijau global.

solar street lighting